10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

CZZS Vukovar uspostavlja poludnevni boravak za djecu u riziku

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Centru za socijalnu skrb u Vukovaru, javnosti je predstavljen projekt Together. Riječ je o zajedničkoj provedbi projekta Udruge za rad mladih Breza iz Osijeka i vukovarskog Centra za socijalnu skrb.

Cilj navedenog projekta je razvijanje novih socijalnih usluga u gradu Vukovaru, organiziranje poludnevnog boravka za djecu u riziku i za podršku njihovim roditeljima, decentralizacija, te organizacija stručnih seminara i edukacija u organizaciji partnera iz Švicarske.

– Mogu reći koliko je ovoga usluga poludnevnog boravka u gradu Vukovaru itekako potrebna, jer mi dosada nismo imali uslugu pogotovo za kategoriju djece i mladih u riziku i u riziku od poremaćaja u ponašanju – rekao je Zvonimir Rogulja, ravnatelj vukovarskog Centra za socijalnu skrb.

– To je jedan oblik preventivne mjere koja sprječava da se u kasnijoj dobi djeca institucionializiraju u nekima od domova, državnih, tipa domova za odgoj, udomiteljske obitelji ili općenito izdvajanja iz obitelji – izjavila je Gordana Ilakovac voditeljica projekta iz Udruge za rad s mladima Breza.

Polaznici poludnevnog boravka bit će 14-ero učenika OŠ Nikole Andrića iz Vukovara, koji će zajedno sa stručnjacima socijalne skrbi učiti o socijalnim vještinama od radova u kućanstvu, održavanja higijene i ostalih vještina. Poludenvni boravak s radom započinje u rujnu ove godine i trajat će do kraja školske godine. Proces deinstitucionalizacije je krenuo u Hrvatskoj, no iz centra za socijalnu skrb kažu, još uvijek je u povojima.

Potporu u radu s djecom u riziku od poremaćaja u ponašanju podipire grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija.

Sredstva za navedeni projekt Breza je dobila iz hrvatsko-švicarskog fonda pri Uredu za udruge u vrijednosti od 1.491.000,00 kuna. Projekt je u provedbi i trajat će 20 mjeseci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime