22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Đakovo nastavlja s provedbom energetske obnove stambenih zgrada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U grad Đakovo stigla su rješenja za zgrade kolektivnog stanovanja koje će se energetski obnoviti. Riječ je o sedam zgrada na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca i jednoj stambenoj zgradi u ulici Kralja Tomislava.

Vrijednost radova iznosi 10 milijuna kuna, od čega šest milijuna bespovratnih sredstava grad Đakovo dobiva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak sredstava plaćaju stanari kroz pričuvu.

– Od navedenih 8 zgrada, njih sedam bit će kompletno rekonstruirano od poda do krova. Zgrade će dobiti i novu led rasvjetu, a Vijenac u potpunosti nova parkirna mjesta i nova eko reciklažna dvorišta – rekao je direktor đakovačke gradske tvrtke Univerzal Mile Kaselj.

– Ja očekujem da će ovi radovi početi, nakon provedbe natječaja negdje za otprilike mjesec dana i da će grad definitivno promijeniti svoj izgled – izjavio je gradonačelnik Zoran Vinković, te je napomenuo kako se grad pobrinuo da stanari navedenih zgrada pri podizanju kredita u banci za radove na energetskoj učinkovitosti, plaćaju kamatu manju od 1%.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime