11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Đakovo: održana početna konferencija projekta “Svi ZAjedno 3”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

I Đakovo se pridružilo nizu gradova i općina kojima je odobren projekt iz treće faze programa Zaželi. Početnom konferencijom održanom u Kući Reichmann, i službeno je krenuo projekt “Svi ZAjedno 3”, zahvaljujući kojem će kroz narednih šest mjeseci biti uposleno 30 žena koje će skrbiti za 180 starijih i nemoćnih osoba s đakovačkog područja. Među njima je i 87-godišnji Mate Babić, koji ističe da mu i pomoć i razgovor, s obzirom da je samac, itekako puno znače.

“Skuha mi ručak, pomogne po kući sve što treba, porazgovaramo…Ja sam zadovoljan!”, navodi ovaj Đakovčanin. A zadovoljne su i djelatnice. “Vrlo sam zadovoljna, kao i moji korisnici, posebice oni koji ne mogu ili ne žele ići u dom, njima je to jako velika pomoć”, navodi Nada Milković, koja je bila zaposlena i u prethodne dvije faze.

Inače, nositelj projekta “Svi ZAjedno 3” je Grad Đakovo, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Đakovo. “Ovo je dugoočekivana treća faza, vjerujem da će projekt biti uspješno proveden kao i prethodna dva puta, a nadamo se da će iduća faza, kako govore i neke najave, ipak biti na duži vremenski rok”, poručio je s početne konferencije đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Projekt “Svi Zajedno 3”, vrijedan 196.854 eura, u stopostotnom je iznosu financiran iz europskih fondova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime