2 C
Vinkovci
Petak, 2 prosinca, 2022

I dalje negativan trend poslovanja u vinkovačkoj i vukovarskoj bolnici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vodstvo Vukovarsko-srijemske županije održalo je radni sastanak s predstavnicima zdravstvenih institucija s ovog područja s ciljem utvrđivanja stanja te razvoja zdravstvenog sustava. Naglasak je bio na funkcioniranju pojedinih institucija, prije svega bolnica.
– Ja sam organizacijski zadovoljan, međutim oni stalni problemi koji su prisutni odnose se na funkcioniranje dvije bolnice. Domovi zdravlja i ostale ustanove funkcioniraju pozitivno – izjavio je vukovarsko-srijemski Božo Galić.
Sanacije vinkovačke i vukovarske bolnice nisu obavljene i te ustanove nastavljaju s negativnim trendom poslovanja, no dug se u vukovarskoj ipak smanjuje. Prepolovljen je i sada iznosi 24 milijuna kuna, za koji se predviđa da će biti otplaćen u sljedeće tri godine, dok dug u vinkovačkoj bolnici iznosi oko 60 milijuna kuna. Na sastanku se izrazilo zadovoljstvo djelovanjem postojećeg zdravstvenog kadra, no ne i njegovim brojem. Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik to bi riješio ovako:
– Ono što moramo napraviti jest osigurati stimulacije za rad liječnika u ovim istočnim ili zapravo perifernim dijelovima Hrvatske, koji nisu možda atraktivni kao što je to Zagreb, Rijeka i Split.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime