20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Dan biološke raznolikosti i zaštite prirode obilježen na Virovima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Obilježavanje međunarodnog Dana biološke raznolikosti i zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije izvršila je u suradnji sa osnovnom školom Josipa Lovretića iz Otoka.

Učenici šestih razreda imali su priliku posjetiti poučnu šumsku stazu Virovi, koja se nalazi u dijelu Natura 2000 ekološke mreže Vukovarsko-srijemske županije – Spačvanskom bazenu.

Uz stručno vodstvo i prezentaciju djelatnika Javne ustanove Maria Raguža, imali su priliku čuti  zanimljivosti o strogo zaštićenim vrstama biljaka i životinja koje imaju stanište na ovome području, iznimno vrijednom za biološku raznolikost naše županije.

Sama poučna šumska staza na Virovima i Ložama izgrađena je prije šest godina, kroz aktivnosti projekta koji se financirao iz Programa NIP ( EU Natura 2000 Integration Project) i učestalo je korištena za edukaciju učenika.

Na taj način se kontinuirano nastavlja podizanje razine svijesti o potrebi očuvanja biološke raznolikosti Vukovarsko-srijemske županije među učeničkom populacijom, koja upoznaje  vrijednosti staništa i vrsta zaštićenih Zakonom o zaštiti prirode Republike Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime