17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Dan bogat događanjima u vinkovačkoj vojarni “Bosut”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima, danas su obilježena dva važna događaja. Jedan od njih je 11. obljetnica ustroja Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade i ispraćaj 2. hrvatskog kontingenta u okviru NATO ojačane prednje prisutnosti u Republiku Poljsku.

Potpunu spremnost pokazali su vojnici na svečanom postrojavanju u vinkovačkoj vojarni. Svemu je nazočio i ministar obrane Damir Krstičević.

– Svi dijelovi Hrvatske pobjedničke vojske su bitni, ali gardijske brigade one su nešto posebno. Oni su štit i ponos, prije svega i ova gardijska brigada baštini tradiciju slavonskih brigada Kuna, Sokolova i Puma. Ja im još jednom želim odati priznanje, čestitati na svemu onome što su ove gardijske brigade napravile u Domovinskome ratu. Zato smo danas u miru i slobodi – izjavio je ministar Krstičević.

Sad imamo gotovo pet stotina vojnika u različitim misijama, operacijama UN-a, EU-a i NATO-a, ali ove NATO-ove misije su zahtjevnije, a s druge strane nam donose jako puno koristi jer se naši vojnici konstantno obučavaju – rekao je general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera OSRH.

U okviru navedenih događaja, položeni su vijenci i svijeće podno spomen obilježja poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade Hrvatske vojske. Upriličeno je i misno slavlje te položen kamen temeljac za izgradnju nove kapelice unutar vinkovačke vojarne.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime