11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Dan grada Vinkovaca proslavljen u optimističnom tonu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovci slave Dan grada i spomendan sv. Ilije svoga zaštitnika. Obilježavanje je započelo polaganjem vjenaca na Gradskom groblju u Vinkovcima u znak sjećanja na sve Vinkovčane koji su dali svoj obol u izgradnji i ljepšem sutra ovoga grada.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća istaknuto je kako su Vinkovci četvrti Grad u Hrvatskoj po korištenju sredstava iz europskih fondova. Gradsku upravu pohvalila je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, istaknuvši da 400 milijuna kuna projekata dovoljno kazuje koliko se gradska uprava trudi i radi kako bi povukla što više novca.

I vinkovački gradonačelnik pohvalio se ugovorenim projektima te naglasio kako se proračun odlično puni te da je veći nego ikada do sada. Prioritet nam je vinkovačka obitelj istaknuo je Bosančić i dodao: “Kada budemo imali vinkovačku obitelj sretnu i zadovoljnu imat ćemo sretne i zadovoljne Vinkovce”.

Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća nazočio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković . “Poruka koju mogu poslati danas kao predsjednik Vlade i Gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji i cijeloj Slavoniji je poruka zajedništva i poruka partnerstva”. Slavonija mora biti jedan od generatora naše zemlje, mišljenja je premijer koji ističe da je Vlada u tom smjeru pokrenula brojne mjere.

Premijer se dotaknuo i nekih projekata, izgradnje obilaznice, elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar, ali i istaknuo da je Odlukom Vlade i tzv. Mađarska škola darovana gradu. Time pokazujemo, zaključio je Plenković, da je Vlada tu, te da je suradnja Grada, Županije i Vlade dovedena na najvišu razinu, što će naglasio je generirati razvoj, ali i iznjedriti povjerenje.

Svečana sjednica bila je prigoda i za uručenje gradskih priznanja. Zlatna plaketa Grb Grada Vinkovaca uručena je Tomi Šaliću za izniman doprinos na području znanosti i kulture, Šefiku Kapetanoviću za višegodišnji društveni i humanitarni rad, Đuri Stipurincu za izuzetna ostvarenja na području sporta, Udruzi roditelja Domovinskog rata Vinkovci u povodu 25. godišnjice utemeljenja i Košarkaškom klubu Vinkovci u povodu 55. obljetnice djelovanja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime