34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Dan grada Županje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dan grada i zaštitnika Županje Mučeništva sv. Ivana Krstitelja danas je obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća. Bila je to prigoda za zbrojiti rezultate rada u proteklom razdoblju, kako od prošlog rođendana grada tako i u prošlom četverogodišnjem mandatu, s obzirom na to da je novi/stari gradonačelnik Davor Miličević prije nepuna tri mjeseca započeo još jedan mandat, četvrti zaredom.

Unatoč svim nastojanjima o razvoju ni u ovome gradu nisu pošteđeni aktualnih hrvatskih problema.

Sve što smo radili, radili smo transparentno i svrstali se uz bok najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj, no sve to nije bilo dovoljno pa su mnogi napustili naš grad u potrazi za egzistencijom – rekao je županjski gradonačelnik Davor Miličević. To je dovelo do značajnog pada broja stanovnika u Županji. Zbog toga je županjski gradonačelnik zatražio potporu od hrvatske Vlade.

Da Vlada mora pratiti pripremljene projekte i prepoznati rad jedinica lokalne uprave upozorio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je da kao ministrica regionalnog razvoja i fondova EU želi skrenuti pažnju na sredstva koja su na raspolaganju. Sigurno smo fondove podignuli na najvišu političku razinu u Vladi RH gdje u suradnji sa svim resorima činimo sve kako bi iskoristili sredstva koja trebaju doći u ovaj kraj – rekla je između ostaloga Žalac.

Borba za svako radno mjesto, zadržavanje stanovnika u gradu, nastavak radova na komunalnoj infrastrukturi i izgradnja gradskog bazena prioriteti su za nadolazeće razdoblje. Rješavala je Županja velike probleme kako u davnoj tako i u ne tako davnoj prošlosti i uvijek se na koncu pokazalo da je grad koji ima perspektivu, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Svečanoj sjednici županjskog vijeća nazočili su i predstavnici gradova prijatelja Ljubuškog i poljskog Wilamowice, te izaslanik predsjednika Sabora saborski zastupnik Mladen Karlić te izaslanica predsjednika Vlade ministrica Gabrijela Žalac. U prigodnom programu sudjelovala su kulturno-umjetnička društva Tomislav i Kristal Sladorana.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime