21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Dan kada je Tovarnik plakao

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svečanim programom kod spomen obilježja u središtu Tovarnika i polaganjem vijenaca i paljenem svijeća na mjesnom groblju, okupljeni Tovarničani, obitelji stradalih, članovi stradalničkih udruga te predstavnici općina, županije, ministarstva branitelja i drugi, odali su počast za 48 njihovih sumještana ekshumiranih iz masovne grobnice 1998. godine. U okupaciji Tovarnika ubijeno je 75 mještana, no ni na još jednu obljetnicu za zločine još uvijek nema primjerenih kazni.

31. siječnja 1998. godine na mjesnom groblju pokopani su posmrtni ostaci 48 Tovarničana, ekshumiranih iz masovne grobnice. Za sva ta ubojstva još nitko nije odgovarao. Također, još pet osoba iz Tovarnika i Ilače vode se nestalima. I to je ono što najviše boli obitelji žrtava na što su i danas podsjetili te pozvali i prozvali nadležne institucije da se napokon učini nešto što bi rezultiralo istinom i pravdom.

Iz Općine Tovarnik najavljeno je izdavanje monografije u kojoj će biti svi podaci o velikoj žrtvi koju je Tovarnik podnio u Domovinskom ratu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime