28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Dan obojan poduzetništvom u Ekonomskoj školi Vukovar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji udruge Inicijativa i Privatne gimnazije te Ekonomske škole Katarina Zrinski iz Zagreba, a u okviru projekta ” Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole”, u vukovarskoj Ekonomskoj školi održana je radionica za učenike 4. razreda. Jedan od ciljeva projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika završnih razreda.
Može li obrazovanje kroz nastavne i izvan nastavne aktivnosti pomoći gospodarstvu, jedno je od pitanja koje si maturanti ove Ekonomske škole često postavljaju u posljednje vrijeme, jer kraj školske godine se bliži, a sami se moraju suočiti sa novim životnim izazovom. Koliko su spremni zakoračiti u poduzetnički svijet, imaju li dovoljno kompetencija koje su ključne za uspjeh te hoće li biti učinkoviti u upravljanju svojim poslovnim karijerama, teme su o kojima se danas govorilo u okviru pokretanja projekta ” Centar poduzetničkih kompetencija”, kojim se mladim osobama želi omogućiti prohodnost, povezivanje te osnaživanje svih sudionika u obrazovnoj vertikali. I ovoga puta učenici su itekako dobro prihvatili radionicu i jedan novi pristup radu.
U okviru projekta ” Poduzmi” svečano je uručena i oprema za učenike i mentore na osnovu Ugovoru o sufinanciranju sklopljenih između škole i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Riječ je o laptopima, plastifikatoru, printeru i potrošnim materijalima koji će omogućiti provođenje prakse u školi. Riječ je o 50 000 kuna vrijednoj opremi. Osim toga, Fond je stipendirao i sedmero učenika, po 200 kn mjesečno, te na taj način dodatno motivirao učenike kako bi ustrajali u svojim ambicijama i budućim željama u svijetu poduzetništva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime