23 C
Vinkovci
Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Dan Općine Stari Jankovci – pohvalili se da su dvostruko povećali proračun

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Stari Jankovci obilježen je Dan općine koja je ustrojena prije 25 godina. Povodom okrugle obljetnice istaknuto je kako u ovoj općini, unatoč svim problemima istovjetnim cijelom istoku Hrvatske, imaju razloga za zadovoljstvo. Prije svega razlog za to, općinsko vodstvo pronalazi u brojnim prijavljenim i realiziranim projektima te dvostruko većem proračunu.

Kao i drugdje i u Općini Stari Jankovci najveći je problem iseljavanje. U odnosu na prijeratnih oko 7 600 stanovnika u pet mjesta današnje općine, danas ih je gotovo upola manje. Unatoč tome, optimistični su u Jankovcima jer su se povodom 25. obljetnice ustroja Općine imali čime pohvaliti. Posljednjih godina dosta se radilo, a rezultati su urodili plodom. Nedavnim rebalansom proračuna udvostručili su najveći dotadašnji proračun te je sada planiran u iznosu blizu 24 milijuna kuna.

“Utemeljenje za to pronalazimo u potpisanih sedam ugovora vrijednosti preko 13 milijuna kuna,a od toga je udio Općine Stari Jankovci 0,95 %” – pojasnio je Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci.

Povodom Dana Općine dodijeljena su i priznanja zaslužnima. Između ostalih, Grbom Općine posthumno je nagrađen Krunoslav Mandek. Ovaj Županjac, Maestro kako su ga zvali, od 1972. godine do Domovinskog rata radio je kao učitelj glazbene kulture u Osnovnoj školi u Slakovcima, gdje je karijeru nastavio i nakon Domovinskog rata. Velikim angažmanom odgojio je niz naraštaja tamburaša.

Uoči početka svečane sjednice Općinskog vijeća položeni su vijenci i upaljene svijeće te je upriličena prigodna molitva za sve koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime