11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Dan općine Vrbanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Edukacijom “Agro uzlet” organiziranom za predstavnike OPG-a, poduzetnike i obrtnike, a u sklopu projekta “Poslovni uzlet 2016.” započelo je svečano obilježavanje Dana općine Vrbanja. Osim prijeko potrebnih savjeta riječi je bilo i o udruživanjima koja su budućnost uspješnog poslovanja u poljoprivredi. Znaju predstavnici OPG-a da je svaki savjet zlata vrijedan, posebice kada dolazi od struke. A na Agro uzletu govora je bilo, primjerice, kako pokrenuti svinjogojstvo, ali i o hrvatskim zadružnim proizvodima i kako ih brendirati.
Krešimir Kuterovac iz INAGRE naglašava: “Moramo spojiti proizvodnju, marketing i tržište u jednu cjelinu i tim upravljati”. Zato smo se odlučili za Agro uzlet pojasnila je zamjenica načelnika Općine Vrbanja Gracijela Stiba, jer je kako je istaknula poljoprivredna proizvodnja primarna proizvodnja na području Vrbanje i cijele Cvleferije. Jednako kao i u Bošnjacima Općini partneru čiji su također pedstavnici OPG- a također nazočili edukaciji “Agro uzlet”.
I vukovarsko-srijemski župan Božo Galić slaže se da domaći proizvod treba zaštiti i da on mora zauzeti vidno mjesto na policama, ali i u turizmu, jednako tako Galić drži da se mora stati na kraj uvozničkim lobijima i zaštiti domaću proizvodnju.

Povodom Dana Općine Vrbanja održana je i svečana sjednica Općinskoga vijeća.
Načelnik Ivica Sep iznio je rezime učinjenog na polju komunalne infrastrukture. Općinski čelnici novac za sanaciju cestovne infratsrukture, kanalske mreže, energetsku učinkovitost stambenih objekata povukli su iz raznih izvora financiranja. Problem i Općine Vrbanja je odlazak, posebice mladih osoba. Rješenje Vrbanjci vide u mjerama Vlade. Situacija je zabrinjavajuća, ustvrdio je Sep, zaključivši da država mora donijeti takve Zakone da se s ovih područje ne bi ne iseljavalo već bi se u njih doseljevalo.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, kako su ga nazvali samozatajnom bombarderu iz Vrbanje, Hrvoju Sepu za postignute uspjehe u razvoju i unapređenju sporta uručeno je javno priznanje. Zahvalivši se na priznanju Sep je rekao: “Kad ti daju medalju i puštaju tvoju himnu to znači na neki način da ti pokazuju da se sav onaj trud koji si uložio isplaćuje. Na taj način u tom trenutku ti si zaslužio to. Na ovaj način kada ja dođem i kad mi ljudi s kojima sam odrastao daju priznanje naravno da je to vrlo, vrlo sličan osjećaj…”.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime