1.2 C
Vinkovci
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Dan osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayera

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Auli Rektorata obilježen je Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku. Jedno od većih Sveučilišta u zemlji danas broji više od 20.000 članova akademske zajednice, od kojih je gotovo 18.000 studenata iz Hrvatske i inozemstva.

Nastava se izvodi na više od 120 studija u okviru 17 znanstveno-umjetničko nastavnih sastavnica. Osječko Sveučilište ima nemjerljivu ulogu u razvoju Hrvatske, a osobito Slavonije u izgradnji i jačanju akademske zajednice, a pri tome i veliku gospodarsku ulogu.

– Utjecaj razvoja istočne Hrvatske temelji se na obrazovanju profesora, učitelja, inženjera u tehničkim i biotehničkim znanostima, kao i ekonomista, pravnika, liječnika, teologa, psihologa, pedagoga, filozofa, kulturologa i umjetnika – izjavio je prof.dr.sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek.

Od prošle akademske godine provedene su statusne promjene u spajanjima nekih fakulteta i odjela. Bivši Odjel za kulturologiju, pripojen je Umjetničkoj akademiji.

Visoko školstvo u Osijeku u baroknoj Tvrđi započelo je prije 312 godina, 44 akademske godine prošlo je od potpisivanja Sporazuma o osnivanju. Danas je sveučilište je u planovima razvoja Osječko-baranjske županije i istoka Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime