20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Dan otvorenih vrata školarci obilježili društvenim igrama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Više od igre” naziv je projekta vinkovačke Osnovne škole Vladimir Nazor u kojoj su školarci Dan otvorenih vrata obilježili igrajući razne društvene igre. Tu se našli Uno, scenska igra, Muzej društvenih igara, šah i mnoge druge igre kojima su osnovnoškolci ispunili školski dan.

Svaka učionica, kao i hol škole i knjižnica, na jedan dan su postali velika igraonica. U svakoj prostoriji učenici su mogli pronaći nešto što ih posebno zanima. No, radi se o novim igrama koje su nastale na predlošcima već svima poznatih društvenih igrica, a sve to vezano za kurikule predmeta. Na taj način spojeno je ugodno s korisnim, kroz igru i razonodu moglo se proći i gradivo koje učenici tijekom godine moraju svladati.

“Htjeli smo povezati igranje sa školom što nije bilo tako teško. Prvotna ideja su bile društvene igre, ali brzo smo to proširili na društvene, tradicionalne i računalne igre. Provukao sam to kroz svoju izvannastavnu aktivnost „Klub društvenih igara” gdje smo imali dobar izgovor kako bi igrali igre, gledali smo kako su one dizajnirane, pričali o tome i probali to prenijeti u nastavu i te igre prilagoditi nastavi”, govori nastavnik fizike i informatike Adrijan Čačić.

Cilj je bio pobuditi natjecateljski duh kod učenika, ali i dodatno ojačati međusobnu suradnju.

“Puno igara je nastalo kao rezultat učenja na nastavi, djeca su sadržaj određenih predmeta primijenili na igre. Tu smo dobili željenu komunikaciju i kritičko promišljanje. Igre imaju osnovnu ideju, a sada su dobile novu, našu verziju. Lijepo su opremljene i ostaju u vlasništvu škole za buduće generacije, što nam je neopisivo drago”, navodi Zrinka Jurić, učiteljica hrvatskog jezika i školska knjižničarka.

Povratna informacija od djece bila je sjajna i vrlo rado su prihvatili sve izazove koji su bili stavljeni pred njih.

“Prilagodili smo predmetne kurikule igrama, kroz sve nastavne predmete nastavnici su kreirali igre vezane uz njihov predmet. Sudjeluje apsolutno cijela škola, njih ukupno 430”, zaključio je ravnatelj škole Damir Burić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime