20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Dan pobjede obilježen i u Vinkovcima, položeni vijenci podno križa na gradskom groblju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i 22.obljetnica Oluje obilježeni su i u Vinkovcima. U spomen na briljantnu oslobodilačku vojnu akciju čelništvo grada i Vukovarsko srijemske županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima, a u organizaciji Hrvatskog sokola.

“Ovo je dan kad slavi cijela Hrvatska, cijeli hrvatski puk, mi smo držali ovaj dio, svi su branili i obranili, mi i ostale brigade ovdje od Mikanovaca do Lipovca nismo dali neprijatelju da probije crtu obrane “, prisjetio se Jakov Milanović, zapovjednik 2. pješačke bojne 109.brigade.

Stoga je i ovdje ponovljeno, zajednička borba svih hrvatskih branitelja dala je vojni rezultat, takav da su Oluju izučavali i strani vojni analitičari. “”Bio sam tu i 91., i 95. i danas sam tu, ovaj je naš kraj dao puno žrtava, dosta naših branitelja je išlo u oslobađanje Knina, međutim i tu je na ovim našim granicama zaustavljena srbočetnička vojska i ja čestitam svim braniteljima koji su to učinili”, rekao je vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić. “Danas smo tu da se sjetimo svih hrvatskih branitelja i u Oluji i u cijelom Domovinskom ratu”, dodao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, Gabrijel Šokičić.

Vijenac su položili i članovi Hrvatskog sokola, ujedno i organizatori današnjeg obilježavanja, koji kako ističu, po svojoj tradiciji njeguju rodoljublje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime