5 C
Vinkovci
Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Danas je blagdan Tijelova

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Katolički vjernici danas slave blagdan Tijelova – svetkovinu Presvetog tijela i krvi Kristove. Za katoličku crkvu svetkovina je to u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki Četvrtak. U crkvama diljem zemlje je danas bilo posebno svečano. Nakon služenja euharistijskih slavlja upriličena je procesija. Prateći svećenika koji je nosio presveti oltarski sakrament, vjernici su prošli ulicama grada. Tako je u Vinkovcima, u crkvi sv. Ćirila i Metoda, upriličena Tijelovska procesija u čijoj organizaciji već niz godina sudjeluje udruga Vinkovački šokački rodovi.

– Naša udruga drži do tradicije i uvijek se rado odazivamo na Tijelovsku procesiju, ovo je već osma ili deveta godina zaredom da u njoj sudjelujemo – rekao je Zvonimir Liščić, predsjednik Udruge Vinkovački šokački rodovi.

Procesija je išla od postaje do postaje, a kao i svake godine žitelji vinkovačkog naselja Radićev blok pripremili su četiri postaje na kojima su dočekali vjernike i pokaznicu koja je na kraju vraćena u Crkvu sv. Ćirila i Metoda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime