11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Dani polja šećerne repe

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prije početka prerade šećerne repe s ciljem upoznavanja sa sortimentom i rezimea proizvodne godine poslovodstvo županjske Sladorane za kooperante i poslovne partnere organiziralo je Dane polja šećerne repe. Na pokusnom polju predstavljeni su rezultati sortnih i fungicidnih pokusa te demonstrirana učinkovitost mehaničke aplikacije pesticida.
Na kraćem radnom sastanku sudionicima dana polja repe obratili su se predstavnici Uprave. Upoznali su ih s početkom prerade slatkog korijena te uvjetima ugovaranja novih sjetvenih površina koje je otpočelo s današnjim danom. Do sada se s ugovaranjem kretalo nakon prerade slatkoga korijena. Ovo je novina kojom se žele smanjiti prije svega neki imputi u proizvodnji šećerne repe. Novina koja je najavljena je i osiguranje šećerne repe. Riječ je o osiguranju od mraza, suše ili prekomjernih padalina što do sada nije bilo u ponudi kod ugovaranja.
Početak ovogodišnje kampanje najavljen je za polovicu rujna. Kada je riječ o ovogodišnjem stanju u repištu i očekivanom prinosu i visini digestije prognoze su vrlo optimistične. Proizvođači repe nadaju se zlatnoj jeseni.
– Ove godine očekujemo iznadprosječne rezultate od 80 pa čak i 90 tona po hektaru, iako je ova godina bila dosta teška u vegetaciji – rekao je Goran Gužić, voditelj proizvodnje šećerne repe u Vupiku.
Računa se i na visok postatak digestije. Sudionici Dana polja repe upoznati su i promjenom u vlasničkoj strukturi te izmjenama u vodstvu tvrtke. Francuska tvrtka Cristal Union novi je dioničar Sladorane sa 17 posto udjela. Riječ je o najvećem francuskom proizvođaču šećera, kompaniji koja je u Europi poznata po najkvalitetnijoj repi i najveći je europski proizvođač alkohola. Kad je, pak, o kadrovskim promjenama riječ, na čelu Uprave dosadašnjeg predsjednika Dražena Robića zamijenio je Željko Zadro. Mjesto u Upravi dobio je i izvršni direktor sirovinskog područja Ivo Rešić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime