24 C
Vinkovci
Srijeda, 22 svibnja, 2024

David Aleksa iz Berka osvojio drugo mjesto u kategoriji ravnjaka na državnom natjecanju orača

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Devetnaesto državno natjecanje u oranju, održano je u Poreču i pokazalo se kao pravi event zanimljiv svima.

U kategoriji plugova premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović, u kategoriji plugova ravnjaka Željko Goldašić, a ekipno najbolja je bila Koprivničko – križavačka županija. Predstavnici Istre bili su Patrik Momić iz Tara i Goran Pištan iz Poreča.

Na natjecanju održanome po pravilima Svjetske oračke organizacije, nastupila su ukupno 24 orača iz 12 županija, od toga 12 u kategoriji plugova ravnjaka i 12 u kategoriji plugova premetnjaka. David Aleksa iz Berka osvojio je drugo mjesto u kategoriji ravnjaka.Aleksa je učenik 3.razreda Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima, smjer agrotehničar, dvije godine je prvak naše županije u oranju, a prošle je godine državno natjecanje završio na četvrtom mjestu kao najmlađi natjecatelj.

Organizatori natjecanja su Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Istarska županija, Grad Poreč-Parenzo, Ministarstvo poljoprivrede i Udruga orača Istarske županije.Prvaci natjecanja po kategorijama osigurali su si nastup na Svjetskom natjecanju u oranju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime