28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Dekanić: ”Grad Otok je jedan od najpovezanijih gradova naše županije”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo Grad Otok.

Naime, od stupanja na dužnost župana, uvedena je praksa posjećivanja gradova i općina na području Vukovarsko-srijemske županije s ciljem veće dostupnosti i pomoći u rješavanju problema koje imaju jedinice lokalne samouprave. Tako je najmlađi grad u našoj županiji, bio današnji domaćin i to je ujedno prvi takav posjet u 2023. godini.

Župana je dočekao gradonačelnik Josip Šarić sa izaslanstvom i otvorio teme koje su od značaja za grad Otok, pa su tako na dnevnom redu bile teme u području poljoprivrede, zdravstva, školstva, kao i infrastrukture na području grada Otoka.

„Županu smo davali potporu u kampanji, ima našu potporu sada i u budućnosti. Zadovoljni smo učinjenim, radom župana koji upravo na ovom primjeru pokazuje da vodi računa o ravnomjernom razvoju Vukovarsko-srijemske županije pružajući ruku suradnje svakoj jedinici lokalne samouprave koja je ruku suradnje spremna prihvatiti. Manjim općinama i gradovima treba upravo ovakva potpora kakvu im daje naš župan.“ – istaknuo je gradonačelnik Šarić.

Župan Dekanić pohvalio je dosadašnju infrastrukturu koju grad Otok ima te rekao: „Grad Otok je u zadnjih nekoliko godina vrlo dobro povezan s ostalim mjestima naše županije, možda najpovezaniji od svih gradova. Sagledali smo sve projekte, kako strateške tako i one koji su više razine, one koji su u tijeku i one u kojima Županija sudjeluje, a koji su u fokusu Grada Otoka u budućem razdoblju. Također smo dogovorili i neke zajedničke akcije, te suradnju prema državnim institucijama.“

Komentirajući infrastrukturu grada, gradonačelnik se nadovezao na temu Izgradnje ceste Otok – Virovi, a ravnatelj Županijske uprave za ceste VSŽ Hrvoje Čuljak istaknuo je kako su ove godine u planu radovi na trasi županijske ceste Otok – Bošnjaci vrijedne oko 16 milijuna kuna. Rekonstrukcijom je obuhvaćena korekcija horizontalnih i vertikalnih elemenata trase; izgradnja, obnova i zamjena kolničke konstrukcije; lokalne sanacije donjeg ustroja ceste radi povećanja nosivosti te uređenje priključaka i kolnih prilaza na predmetnoj dionici. Na navedenoj trasi planirano je ukupno 6 autobusnih stajališta, a također je planirana i izgradnja novog parkirališta uz Biološko-edukacijski centar Virovi.
„Ovo je još jedna ruta koja je izuzetno važna, kako za gospodarstvo, tako i za poslovanje Hrvatskih šuma, na čijem području prolazi navedena cesta, te Biološko-edukacijski centar Virovi. Mislim da će u suradnji s Hrvatskim šumama i Županijskom upravom za ceste, Ministarstvom i Gradom Otokom, to biti najbrže realizirani projekt, a dinamika i određeni čimbenici omogućit će da se što prije završi.“ – rekao je župan Dekanić

Jedna od tema bila je i Regionalna klaonica sa rasjekaonicom mesa i hladnjačom čija je izgradnja planirana u Otoku, a lokacija klaonice nalazi se s istočne strane grada, unutar građevinskog područja izvan granica naselja u Poduzetničkoj zoni Otok. Projekt je u fazi u kojoj je potrebno definirati konačan smjer kojim će se projekt provesti.

„Razgovarali smo i o boljoj zdravstvenoj zaštiti na području Grada Otoka. Zakon nam sada omogućava kroz formiranje tzv. podružnica jedinstveni Dom zdravlja koji će biti u našoj županiji te nam je i tu župan također dao potporu. Tu je niz projekata o kojima smo danas razgovarali, a koji su strateški važni i na kojima je vrlo bitna suradnja sa Županijom. Potpora župana nam je izuzetno bitna da te projekte što lakše izlobiramo i odradimo.“ – za kraj je, zadovoljan ishodom radnog sastanka, rekao Šarić.

Od ostalih tema razgovaralo se o domu za umirovljenike, potencijalnom iskorištavanju smještajnog i edukativnog prostora Biološko-edukacijskog centra Virovi za praksu studenata koji će pohađati Fakultet šumarstva, kao i geotermalnom potencijalu na području garda Otoka te je zaključeno da će se o navedenim temama nastaviti razgovarati i sukladno mogućnostima raditi na istima.

Uz župana Dekanića u radnom posjetu ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočili su zamjenik župana Franjo Orešković, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić, pročelnica UO za poljoprivredu Magdalena Parat, pročelnica UO za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić-Karlić, zamjenica pročelnika UO za zdravstvo i socijalnu skrb Dragana Leko i ravnatelj Županijske uprave za ceste Hrvoje Čuljak.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime