1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Delegacija Grada Vinkovaca na sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije “Zeleni tjedan Berlin 2020.”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Delegacija Grada Vinkovaca na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Bosančićem u službenom je posjetu svjetskom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije „Međunarodni Zeleni Tjedan Berlin 2020.” koji se održava u razdoblju od 17. do 26. siječnja u Berlinu.

Uz veliki gospodarski značaj, sajam u Berlinu predstavlja međunarodni događaj na kojem se pored gospodarskih delegacija okupljaju visoki predstavnici Europske unije, ministri i visoki dužnosnici brojnih zemalja i međunarodnih organizacija. Sajam je službeno otvorila njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner.

Budući da je Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner, sajmu su nazočni predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota.

Obzirom da Hrvatska trenutno predsjeda Vijećem Europske unije, sudjelovanje na ovom sajmu doprinijet će međunarodnoj prezentaciji i prepoznatljivosti Hrvatske u gospodarskom, poljoprivredno – prehrambenom, ali i turističkom kontekstu, poručeno je.

Naša Hrvatska, a pogotovo Slavonija ima sve prirodne preduvjete za snažan gospodarski razvoj kako bi bila žitnica Europe. Sudjelovanje na ovom Sajmu značajno je za promociju hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije te iznimna prilika za uspostavu poslovnih
kontakata s izlagačima i investitorima zainteresiranima za suradnju i potencijalna ulaganja u naš kraj” izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Oko pedeset hrvatskih izlagača ima priliku njemačkom tržištu predstaviti svoje najbolje proizvode i time doprinijeti međunarodnoj prezentaciji i prepoznatljivosti Hrvatske u gospodarskom, ali i turističkom kontekstu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime