22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Delegacija Mladeži HDZ-a RH i BiH posjetila Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Delegacija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na čelu s zamjenikom predsjednika Mladeži HDZ-a RH Domagojem Ćorićem i predsjednikom Mladeži HDZ-a BiH Matom Lončarem posjetila je Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji.

Povod njihovom posjetu jest nastavak suradnje i susreta s Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u okviru kojeg su se upoznali i s djelovanjem, ključnim izazovima i projektima krovne institucije ovdašnje hrvatske zajednice.Na održanom susretu predsjednica HNV-a Jasna Vojnić predstavila djelovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, dok je međunarodni tajnik HNV-a Darko Baštovanović prisutne upoznao s izazovima u području zaštite nacionalno-manjinskih prava hrvatske zajednice, a predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov s političkim prilikama Hrvata u Republici Srbiji.

„Dolazak delegacije Mladeži HDZ-a RH i BiH nastavak je suradnje s Mladeži DSHV-a i njihovim predsjednikom Marinom Piukovićem. Ovakvo povezivanje izuzetno je značajno u smislu razmjene iskustava ali i jačanja volje i kapaciteta naših mladih za aktivni politički angažman. Posebno ističem kako su plodovi ove suradnje već prisutni te upravo ovih dana naši maturanti borave na maturalnoj ekskurziji u Mostaru, za što je zaslužna suradnja predsjednika Mladeži DSHV-a Marina Piukovića i predsjednika Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončara te predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je osigurao smještaj našim maturantima. HNV kroz svoje Povjerenstvo za mladež na čijem je čelu gospodin Piuković daje svoju podršku njihovim inicijativama s ciljem njihovog uključivanja u šire društvene procese koji uključuju i sudjelovanje u političkom životu naše zajednice.“, izjavila je predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.

Uz brojne predstavnike, sudjelovali su i predstavnici Mladeži Vukovarsko-srijemske županije Marko Brnjić, Požeško-slavonske Luka Hecimovic, Virovitičko-podravske Željko Romić, predsjednica Nacionalnog vijeća Jasna Vonjić kao i predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime