10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Đeletovci ovogodišnja Seoska prijestolnica VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S ciljem oživljavanja malih ruralnih sredina Vukovarsko-srijemska županija pokrenula je pojekt “Seoska prijestolnica”. Nakon Svinjarevaca koji su prvi izabrani za seosku prijestolnicu, zatim Račinovaca, tu ulogu u 2019. godini dobili su Đeletovci.

Šest udruga koje djeluju u Đeletovcima, udružilo je snage i do danas provelo niz aktivnosti. Gotvo svi mještani uključili su se u rad, posebice mladi. Što je sve do sada napravljeno, te koji su planovi za dalje, čulo se na knferenciji za novinare, na kojoj su uz predstavnike sela Đeletovci, govorili i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Istaknuto je da je do sada projekt polučio brojne rezultate. Svinjarevci su navedni kao primjer. Pročelnik UO za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić rekao je da su kao ozbiljna zajednica prepoznali svoje mogućnosti te da se kao takvi i ponašaju, a ne kao napušteno selo koje propada. Đeletovčani su također potvrdili da su projektom dobili mnogo te da su uspješno mobilizirali mlade snage u selu.

Oživjeti male ruralne sredine cilj je pokrenutog projekta “Seoska prijestolnica”. Vukovarsko-srijemska županija financira ga sa 100 tisuća kuna. Kroz financiranje aktivnosti tijekom godine, želi se osnažiti civilno društvo u lokalnoj zajednici i pokazati, kako je istaknuo vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, da se male sredine i najmanja sela mogu podići na višu razinu kvalitete življenja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime