34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Deset stipendista Grada Vukovara uspješno završilo edukaciju za turističke vodiče

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije provedene su edukacije za djelatnike u turizmu te je osnovana Udruga turističkih vodiča grada Vukovara. Također, Grad Vukovar i Ekonomski fakultet u siječnju ove godine potpisali su ugovor o provedbi edukacije za turističke vodiče za županije Istočne Hrvatske za polaznike iz Vukovara.

Grad Vukovar stipendirao je deset polaznika koji su uspješno odslušali i položili sve ispite te su im danas u Gradskoj vijećnici dodijeljenja uvjerenja o završenom seminaru. Gradskim vlastima ujedno je ovo bila prigoda pohvaliti se pozitivnim brojkama u turizmu. Intenzivno se radi na pojačanju ovoga sektora u kojemu bi mnogi Vukovarci mogli naći svoje zaposlenje i egzistenciju, napominje gradonačelnik Ivan Penava.

U Vukovaru je u tijeku još niz projekata koji će dodatno proširiti i ojačati turističku djelatnost. A pozitivni statistički podaci ukazuju na ekspanziju turističkog sektora u ovom gradu, pohvalio se vukovarski gradonačelnik. Naime, sukladno podacima eVisitora u prošloj je godini broj noćenja u Vukovaru iznosio 70.621 što je povećanje od 23.117 u odnosu na 2016. godinu, kada je brojka noćenja iznosila 47.504. Porast bilježimo i u broju dolazaka. U 2017. godini ta brojka iznosi 47.894, što je porast od 12.932 dolaska u odnosu na godinu ranije, kada je u Vukovar došlo 34.917 osoba.

Sukladno podacima Lučke uprave Vukovar u Vukovaru je u 2016. godini pristalo 224 kruzera s 27.122 putnika, dok se u prošloj godini usidrio manji broj kruzera, njih 205, ali s većim brojem turista, njih 27.162. Prema najavama za 2018. godinu u Vukovar bi trebao pristati 221 kruzer – iznijeli su iz Grada Vukovara prilikom podjele uvjerenja o završenom seminaru za turističke vodiče.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime