20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Dijete teško ozlijeđeno pri padu s električnog romobila

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U petak, 3. studenog oko 16 sati dijete je u dvorištu obiteljske kuće upravljalo električnim romobilom, ne noseći pritom zaštitnu kacigu. U jednom trenutku izgubilo je ravnotežu i palo na betonsku podlogu. Roditelji su dijete odvezli u OŽB Vinkovci gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđeno te je zadržano na liječenju.

Električni romobili mogu razvijati veće brzine kod kojih njihovi vozači vrlo često nisu u mogućnosti predvidjeti neke prepreke ili situacije na koje mogu pravovremeno reagirati te zbog toga mogu ugroziti sebe ili druge osobe, stoga apeliramo na sve građane, vlasnike i korisnike da budu vrlo odgovorni i oprezni kada upravljaju električnim romobilima.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama monocikli s motornim ili električnim pogonom, segwayi, hoverboardi, romobili s motornim ili električnim pogonom i slična prijevozna sredstva kategorizirana su kao osobno prijevozno sredstvo. Ta vozila nemaju sjedalo; ako se radi o benzinskim motorima onda je to radni obujam do 25 kubičnih centimetara, a ako se radi o električnim vozilima, snaga ne smije biti veća od 0,6 kilovata i maksimalna brzina smije biti 25 kilometara na sat.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime