33 C
Vinkovci
Utorak, 28 lipnja, 2022

Djeca kroz zanimljive kante učila kako pravilno odvajati otpad u Lovasu i Opatovcu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Kako pravilno odvajati otpad, djecu se uči u vrtiću i osnovnim školama, stoga je načelnica Općine Lovas, Tanja Cirba  uručila ravnatelju Osnovne škole ”Lovas” Marku Brajkoviću tri seta kanti za razvrstavanje u obliku životinja – dupina, mede i žabe. Setovi su namijenjeni lovaskoj osnovnoj školi, područnoj u Opatovcu te dječjem vrtiću.
-Pomoću ovih zanimljivih likova djeca će se od najranije dobi učiti važnosti razvrstavanja, prikupljanja i recikliranja otpada, a sve u nastojanju jačanja njihove ekološke svijesti.
Rezultat je ovo projekta nabave komunalne opreme koji je provela Općina Lovas u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Osim dječjih setova, u projektu je nabavljeno i četiri kontejnera za odvojeno prikupljanje odjeće i tekstila, koji su ovih dana postavljeni na zelene otoke Lovasa i Opatovca. Nabavljeno je kroz projekt i 400 komada vrtnih kompostera zapremine 350 l, koji će po domaćinstvima biti podijeljeni nakon montiranja. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 232.350,00 kn, od čega je Fond financirao 80%, dok je iznos od 46 tisuća kn financiran sredstvima općinskog proračuna, rekla je Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas.
Provođenjem ovakvih projekata u području zaštite okoliša, prirode i održivog razvitka, Općina Lovas nastoji dati snažan doprinos podizanju svijesti javnosti o potrebi očuvanja okoliša i prirode u svim oblicima gospodarskog i društvenog djelovanja.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime