34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Dječja predstava Ružno pače u GK Joza Ivakić u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić nastavljaju s brojnim aktivnostima, u okviru kojih je predviđeno i izvođenje dječje predstave Ružno pače tri uzastopna dana. U režiji Đorđa Dukića, glumci osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića ovoga su puta igrali za najmlađe iz vinkovačkih dječjih vrtića i škola.

Oduševljenje djece predstavom ni ovoga puta nije izostalo, što se moglo i očekivati s ozbirom na dinamiku predstave, koju izvodi – prema riječima ravnatelja Zdenka Rečića – jedno od najboljih dječjih kazališta u Hrvatskoj. Predstava koja je i lektirni naslov, nosi posebno poruku publici.


”Predstavu smo pripremali mjesec dana, ali zapravo se uvijek u glavi nekako dulje pripremaš. Poruka je u različitosti i kako smo kao mali smo svi imali neke svoje kompleksiće i bili drugačiji od drugi, ali na kraju nikad ne znamo tko će i u kakvu prekrasnu osobu izrasti i kakav će čovjek postati”, rekla je Areta Ćurković, glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek.
Aktivnosti Gradskog kazališta Joza Ivakić ove godine su usmjerene proslavi stogodišnjeg života kazališta u Gradu Vinkovcima, ali i obilježavanju 85 godina od smrti Joze Ivakića. Stoga zanimacije ljubiteljima kazališne umjetnosti neće nedostajati, jer ih uskoro očekuju dvije premijerne izvedbe.

U 10. mjesecu Shakespearov Macbeth, a u 11, će uslijediti i Vrzino kolo, na tekst Joze Ivakića, u suradnji s hrvatskim kazalištem iz Pečuha.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime