20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Dječje gradsko vijeće Vinkovaca na 14. Susretu gradova i općina – prijatelja djece održanom Rijeci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Dječje gradsko vijeće Vinkovaca sudjelovalo na 14. Susretu gradova i općina – prijatelja djece održanom Rijeci.
Ispred  grada Vinkovaca u Rijeci su bili: dječja predsjednica Pia Tolušić i dječji vijećnik Ivan Kovačević s voditeljicom Ana Mari Stojanović i koordinatoricom projekta “Nauči, Uoči,  Reagiraj” Matejom Hojsak.
“Tijekom susreta upoznali smo ustanove u kulturi, Art kvartom Benčić te posebnosti  Dječje kuće i programima koji se u njoj odvijaju. Pia i Ivan sudjelovali su na radionici “Izrada šećernih kampanula” dok su Mateja i Ana Mari sudjelovale na Panel raspravi gdje su dobile velika saznanja za unaprjeđenje lokalne zajednice, posebice za rast, razvoj djece kroz iskustva u planiranju strategija u području kulture za djecu i aktivnog sudjelovanja djece u kulturnom kao i, ponajprije, zaštite dobrobiti prava djece. Raznovrsnost događanja u sklopu 14. Susreta odvijala su se u Art kinu, Dječjoj kući, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Palači šećerane”, istaknuli su prestavnici iz Vinkovaca.
 “Zadovoljstvo mi je bilo što smo odsjeli u tako lijepom gradu te upoznali ljepote grada, pa i u noćnom izdanju. Stvarno mi se  grad Rijeka svidio i sve što smo razgledavali u ova dva dana. Susreli smo se s drugim predstavnicima dječjih gradskih vijeća te smo se s njima zabavljali i družili. Imali smo svakakve radionice i razgledavanja te mi se to posebno svidjelo. Stekli smo jedno jako lijepo životno iskustvo koje ću stalno pamtiti”., rekla je Pia Tolušić.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime