22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Dječji dom Sveta Ana proslavio 72. rođendan

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Osim božićne priredbe štićenici vinkovačkog Dječjeg doma Sveta Ana priređuju još jedan događaj koji već tradicionalno svake godine poprati veliki broj njihovih sugrađana. Riječ je, naime, o proslavi Dana Dječjeg doma Sveta Ana kada za svoje goste, uz pomoć odgojiteljica, također pripreme predstavu u koju budu uključeni i mali i oni malo veći.

Osim što su talentirani glumci, jednako dobro i pjevaju i sviraju, što su također pokazali publici koja je s njima odlučila proslaviti njihov dan.

– Dječji dom Sveta Ana ove godine obilježava 72. godišnjicu svoga rada i postojanja te sa sigurnošću mogu reći da je to ustanova kojom se naša županija i grad ponose. To je dom koji je izrastao u modernu ustanovu socijalne skrbi koji primjenjuje suvremene standarde kvalitete, kao i suvremene metode rada No, prvenstveno poštuje prava djece – naglasila je Melita Pavošević, ravnateljica Dječjeg doma Sveta Ana.

Primjeren smještaj, izuzetna briga, potpuna sigurnost, mogućnosti za razvoj i napredak – tako opisuju što čeka djecu kojoj ova ustanova postane privremeni dom. Djeca su međusobno povezana, a kad ne glume, pjevaju i sviraju, sudjeluju u drugim raznim aktivnostima, nakon što ispune školske i druge obaveze. Iako broj varira, prosječno skrbe o 40-ak djece bez roditelja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

– Djeca dolaze i odlaze i hvala Bogu da je tako, da se ne zadržavaju u instituciji. Trenutno ih je 40, polovica ih je na smještaju, a polovica na poludnevnom boravku, što je jedna od novijih usluga koje se razvijaju – dodaje kaže Pavošević.

Osim toga, imaju i dvije spremne stambene jedinice za smještaj štićenika koji će nakon završetka srednje škole napustiti dom i započeti fakultetsko obrazovanje. Domski štićenici dobro su integrirani u lokalnu zajednicu, imaju potporu, a za njihov poseban dan i želju – da što manje djece bude na trajnom smještaju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime