20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Dječji tjedan kroz pjesmu i igru obilježen i u Starim Jankovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Prvi tjedan u listopadu održava se manifestacija “Dječji tjedan”, koja je ove godine posvećena igri i zajedničkoj aktivnosti.
Aktivnosti se održavaju pod zajedničkim nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči” !
Cilj manifestacije je promicanje dječjih prava na različitim razinama, usmjeravanje pozornosti javnosti prema pravima i potrebama djece, kao i usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.
Tako su i učenici Osnovne škole Stari Jankovci, uz svoje učiteljice, obilježili ovaj tjedan uz puno smijeha i zabave. Igrale su se stare dječje igre, pjevalo se i plesalo, te su održane kreativne likovne radionice. Najzanimljivije je ipak bilo kad su se u ove aktivnosti uključili i roditelji. Djeca i roditelji su se utrkivali, igrali nogomet i graničara.
Djeca iz Dječjeg vrtića “Krijesnica” Jankovci su obilježili ovaj tjedan tako da su kroz priču i igru naučili puno o svojim pravima. Posjetili su ih prijatelji iz osnovne škole, prometni policajac, mama kineziologinja te načelnik Općine Stari Jankovci.
Osim igara na dvorištu, uz pjesmu su se igrale društvene igre poput mlina i Čovječe ne ljuti se. Djeca kažu:“ Bilo bi lijepo kad bi svaki tjedan bio Dječji tjedan!“
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime