34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Dobitnici nagrade ”Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” složni u jednom: potvrda je ovo našeg rada i truda!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U konkurenciji 161 prijavljenog kandidata iz 18 hrvatskih županija te 16 prijavitelja iz Bosne i Hercegovine, na desetoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, četiri povelje i jedno posebno priznanje stiglo je u Vukovarsko – srijemsku županiju.

U kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ zlatnu povelju osvojio je projekt Adrenalinski park Rokovci-Andrijaševci. Prva ovogodišnja županijska srebrna povelja u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ pripala je Kući za odmor „Šokačka lady“ iz Županje, dok je druga dodijeljena županjskom Šokačkom sijelu, u kategoriji „Ruralno turistički projekti“. „Stanarski susreti“ udruge Šokadija iz Babine Grede osvojili su brončanu povelju u istoj kategoriji. Posebno priznanje dodijeljeno je Muzeju pčelarstva iz Šiškovaca.

Dobitnike je u Palači Srijem ugostio vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić, kako bi im čestitao na postignutom uspjehu, ali i zahvalio na promociji naše županije. „Uvijek ističem koliko je velik turistički potencijal Vukovarsko-srijemska županije, a ruralni turizam svakako je, možemo reći, okosnica turizma u našoj županiji. Naravno, uvijek su potrebni investitori koji će doći kada vide potencijal i promišljanje o turističkom razvoju“, rekao je župan istaknuvši kako velik broj projekata i nagrađenih potvrđuju postojanje ideja, a uz pomoć investitora, ruralni turizam velikim će koracima ići naprijed.

„Nama je ova godina izuzetno značajna jer slavimo 25 godina Udruge, ali i deset godina projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“. Svake godine imamo velik broj prijava i izuzetno je teško odlučiti tko zaslužuje nagradu, ali drago nam je kada na terenu vidimo rast i razvoj ruralnog turizma, ne u brojčanom smislu već u smislu kvalitete i raznovrsnosti proizvoda i usluga“, napomenula je predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ mr.sc. Dijana Katica čiji je rad i životno djelo prepoznala Međunarodna udruga žena te ju nagradila titulom „Utjecajne hrvatske žene“, u kategoriji Vodstvo i inovacija. Nagrada je priznanje svim entuzijastima za utrošeno vrijeme, sredstva i sav trud, potvrdili su dobitnici.

„Zlatnu povelju dobili smo za Adrenalinski park Bosut koji se nalazi na obali istoimene rijeke. Lijep je to nastavak priče prošlogodišnje nagrade za turističku brodicu dr. Franjo Tuđman i zaokruživanje turističke ponude u našoj općini. Adrenalinski park izuzetno je zainteresirao ljude što potvrđuje činjenica da nas je u dvadeset radnih dana prošle godine posjetilo oko 400 ljudi“, rekao je direktor Komunalnog društva Rokovci-Andrijaševci Martin Majer. O značaju nagrade progovorio je i predsjednik Udruge za promicanje i očuvanje kulturne baštine Babina Greda Ilija Babić. Za organizaciju Stanarskih susreta nagrađeni su brončanom poveljom.

„Babina Greda polovicom prošlog stoljeća imala je oko 300 stanova, a danas ih ima samo desetak koje koristimo za navedenu manifestaciju. Cilj nam je prezentirati javnosti kako se nekada živjelo na stanovima – snaše kuhaju tradicionalna jela, mali čobani natječu se u raznim čobanskim igrama dok muškarci prezentiraju svoje vještine sa sjekirom i testerom“, rekao je dodavši kako se nada da će uspjeti zadržati postojeće stanove kako bi se tradicija nastavila prenositi na nove generacije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime