29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Dobra vijest za Vukovarce: do jeseni gotovi radovi na novoj stambenoj zgradi na Sajmištu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sastao se s državnim tajnikom Ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom. Ovom prigodom obišli su gradilište na kojem je u tijeku izgradanja višestambene zgrade s 21 stanom na Sajmištu. Riječ je o investiciji Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, vrijednoj gotovo 9 milijuna kuna.

“Ove godine imamo 93 zahtjeva više nego prošle godine, iako smo prošle godine podijelili 130 stanova. Tako da vidimo da osim onog fonda koji je na raspolaganju u Republici Hrvatskoj, potrebno je ići u nove investicije, nove gradnje” – istaknuo je državni tajnik Mažar.

Radovi na zgradama su u tijeku, a budući da 42 nova stana neće riješiti problem stambenog zbrinjavanja, vukovarski Regionalni ured proveo je očevid i u ovoj godini vratio 72 stana u državno vlasništvo. Oni će nakon uređenja biti ponuđeni građanima na korištenje. To bi zajedno s ostalim mjerama stambenog zbrinjavanja na području grada Vukovara trebalo rezultirati sa 150 stambenih jedinica koje će biti dodijeljene ove godine. Kada je pak riječ o otkupu stanova na području grada Vukovara, do sada je od 2100 zahtjeva, popisano 1900 zahtjeva, a 200 ih je trenutno u obradi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime