11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

“Dođi i omasti dušu teatrom” – u Vinkovcima otvoren 3. Međunarodni amaterski susreti teatara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Kazališta Nova Scena, u Vinkovcima su otvoreni treći Međunarodni amaterski susreti teatara. U dva uzastopna vikenda vinkovačkoj publici predstavlja se četiri kazališta, svaki s po jednom predstavom. Vikend iza nas na kazališne daske su stali članovi ekipa iz Osijeka i Šida.

Uigranoj ekipi ABCD trupa iz Osijeka pripala je čast da prvi stanu na kazališnu pozornicu i svojom izvedbom otvore treći MAST, vinkovačkoj publici predstavili su se s komedijom Slavonski triptih.

“Predstava je temeljena na tri slavonske žene: baki Mariški, Mari, koja je poljoprivrednica srednjih godina i Maci, ženi koja je medijski eksponirana, mlada jedna osoba”, pojasnila je glumica Aleksandra Demše. Slogan MAST “Dođi i omasti dušu teatrom” Vinkovčani su doživjeli u punom smislu, slavonska komedija izazvala je veliko zanimanje, pronaći slobodno mjesto u kazališnim redovima bila je gotovo nemoguća misija. Impresije pozitivne i sa strane publike i gostujućih glumaca. Prvi vikend MAST-a je iza nas, no prostora za pljesak i smijeha bit će još. Osim odigranih predstava Slavonski triptih i predstave Đavolja posla, teatra iz Bugojna, 5. i 6. studenog na scenu stupa amatersko pozorište Branislav Nušić iz Šida s predstavom Portret maligne ćelije te beogradski Punk Freud s predstavom Volim te kao konja. “Uvijek polazimo od toga da biramo kvalitetne predstave tako da možemo reći da su sve četiri vrlo kvalitetne i različite tako da će za svakoga biti po nešto. Znači od komedije do kabarea, opere, performansa do teške drame”, rekla je umjetnička ravnateljica MAST-a, Andrijana Raguž. A osim uživanja u predstavi, publika je uživala i u okusima Slavonije. Niti ove godine nije izostao poseban specijalitet ponuđen posjetiteljima nakon predstave-šokački sendvič.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime