22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Dodijeljena priznanja najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko – srijemske županije za 2022. godinu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Županijska komora Vukovar je na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2022. godini.

Na početku svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK ŽK Vukovar nazočnima se obratio predsjednik Županijske komore Vukovar Vladimir Džaja, zaželio im dobrodošlicu te naglasio važnost prepoznavanja i priznavanja uspjeha u poslovanju. Ovakva priznanja ne samo da prepoznaju dosadašnje uspjehe već potiču i na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali su i poticaj svim ostalima za dodatni trud i zalaganje. Istaknuo je i aktualnu problematiku radne snage, odnosno potrebu uvoza radne snage iz inozemstva te potrebe prilagodbe tih djelatnika novom okruženju.

U prvom dijelu sjednice gostima je Goran Šaravanja, glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore prezentirao makroekonomske pokazatelje s posebnim osvrtom na gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije. G. Šaravanja prezentirao je i indeks razvijenosti županije HGK kojem se ukazuje na relativni stupanj razvoja županija u RH temeljem 50 različitih pokazatelja.

Temeljem predanih Godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika za 2022. godinu na području Vukovarsko-srijemske županije poslovalo je 2470 (3,35% više od 2021.g.) poduzetnika s ostvarenih 6,7 milijarde eura ukupnih prihoda (43,40% više od 2021.g.) i ostvarene dobiti u iznosu od 180 milijuna eura (24,42% više od 2021.g.).

Gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije u ukupnom broju tvrtki RH sudjeluje sa 1,66%. Tvrtke zapošljavaju 2,12% ukupno zaposlenih u tvrtkama RH, ostvaruju 3,98% ukupnog prihoda i 2,44% ostvarene dobiti tvrtki RH.

U drugom dijelu sjednice dodijeljene su plakete Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije.

Zlatna kuna se dodjeljuje prema jedinstvenim kriterijima – pokazateljima, a koji se izračunavaju temeljem rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.

Zlatnu plaketu u kategoriji malih trgovačkih društava za 2022. godinu dobila je tvrtka Timwood d.o.o. Komletinci.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2022. godinu zlatnu plaketu dobila je tvrtka Cerera Agro d.o.o. Vukovar.

Zlatnu plaketu za najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tijekom 2022. godine dobila je tvrtka Bjelin Otok d.o.o. iz Otoka.

Na kraju sjednice zahvaljeno je nazočnima i najavljena je svečana sjednica Gospodarskog vijeća koja će se održati u 12 mjesecu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime