20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Donacija likovnih radova vukovarskoj bolnici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana upriličena je primopredaja donacija 40 likovnih radova, koju su organizirali članovi Udruge Peski-Art-Đurđevac iz Đurđevca u sklopu projekta Podravina svojemu generalu. Svečana izložba radova otvorena je u studenom prošle godine u čast generalu Mladenu Markaču kojoj su članovi Udruge obilježili petu godišnjicu izricanja odlobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu. Ovoga puta radove su donirali vukovarskoj bolnici.

Udruga Peski-Art-Đurđevac naziv je dobila po kvartu Peski gdje je general Mladen Markač proveo djetinjstvo i mladost. Kako bi širili spoznaju o važnosti donošenja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haggu, ali i promovirajući vrijednosti Domovinskog rata, likovni radovi daruju se gradovima i ustanovama koji posebno cijene njihov doprinos ili su i sami doprinijeli hrvatskoj slobodi.

Ove pomalo jubilarne pete godine organizatori su likovne radove namijenili općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana. 18 članova Udruge posjetilo je bolnicu kojoj su namijenili 40 slika. Herojstvo i stradanje osoblja i ranjenika iz vukovarske bolnice je nemjerljivo. Kako je ustanova prošle godine obilježila važnu obljetnicu djelovanja i osnutka, odluka o mjestu darovanja bila je laka i neupitna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime