15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Donesena odluka o prodaji Hotela Dunav

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Po uzoru na drugu lipanjsku sjednicu vijeća, i prvi srpanjski aktualac prošao je prilično brzo, uz pitanja tek sedam gradskih vijećnika. Zanimala ih je subvencija zamjene azbestnih ploča, stipendiranje profesora jezika nacionalnih manjina, obnova unutrašnjosti Radničkog doma, sufinanciranje najma lokala u Obrtničkoj ulici, Tehnostan, zakon o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, početak obnove OŠ Nikole Andrića i premještaj učenika u obližnje škole za vrijeme trajanja radova.

No, razlog zbog kojega je ova sjednica sazvana tako brzo nakon posljednje, održane u zadnjim danima lipnja, leži upravo u dnevnom redu sjednice, koji je prije usvojenih izmjena sadržavao tek jednu konkretnu točku pod nazivom: donošenje odluke o prodaji nekretnina. To je itekako zanimalo vijećnike s obzirom da je spomenuta nekretnina Hotel Dunav.

Inače, nekadašnji smještajni biser i neizostavni simbol grada sa starih razglednica, koji 10 godina, koliko nije u funkciji, zjapi derutan i oronuo, bio je aktualna tema i u veljači ove godine. Tada je, naime, objavljeno da je Grad Vukovar kupio hotel. Kroz Intervencijski plan bila je predviđena njegova rekonstrukcija i prenamjena u Društveno-obrazovni centar “Dunav”, u vrijednosti od ukupno 35.000.000 kuna, od čega bi 85% financirala EU. No, planovi su, kako je danas objavljeno, krenuli u drugom smjeru s obzirom da se vode razgovori s, kako je pojasnio Penava, potencijalnim ulagačem.

Odluka o prodaji Hotela Dunav na koncu je usvojena vrlo brzo, s 18 glasova za i jednim suzdržanim. No, i vijećnici i novinari ostali su bez odgovora na pitanje tko kupuje Hotel Dunav. Kako je istaknuo Penava, ne želi još ništa iznositi u javnost, dok ne prođe zakonska procedura, nakon koje će se znati hoće li se na natječaj uopće itko javiti, s kojim iznosom i tko će na kraju biti odabran. Dok ime ne bude obznanjeno, spekulacija će svakako biti, a jedino što je Penava sa sigurnošću potvrdio jeste da bi hotel prodali za 260 000 kuna veću cijenu od one za koju su ga kupili, što znači za oko 10 700 000 kuna te da potencijalni ulagač, tko god bio, ne namjerava prenamijeniti objekt, odnosno plan je da i dalje ostane hotel.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime