35.8 C
Vinkovci
Utorak, 27 srpnja, 2021

Dragan Čović posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović tijekom dana boravio je u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tom prigodom održao je radne sastanke u Vukovaru s vukovarsko-srijemskim županom Božo Galićem, te vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Potom se uputio u Vinkovce, gdje je održao radni sastanak s vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

Odljev stanovništva i zabrinjavajuća demografska slika zajednički su problemi Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te su razumljivo, uz stanje Hrvata u BIH to i bile vodeće teme radnih sastanaka. Posljednjih godina trend odlazaka iz BIH konačno opada, kaže Čović, i sve je više onih koji se vraćaju u BIH.

“Ja duboko vjerujem da uspijevamo i da imamo vrlo jasne smjernice kako ćemo u narednih desetak godina izgraditi društvo u kojem više nitko od Hrvata neće imati razloga da odlazi iz BIH, da prepoznaju BIH kao svoju domovinu,” dodao je Čović.

Najavljena je ovom prilikom i pojačana suradnja dvaju strana, te već i dogovoren sljedeći posjet Čovića Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno Vinkovcima, povodom Vinkovačkih jeseni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime