22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Dragovoljne predaje i pronalasci oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od 16. travnja do 9. svibnja 2024. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u četiri dojave o dragovoljnoj predaji te 12 dojava o pronalasku oružja i minsko-eksplozivnih sredstava prilikom poljoprivrednih i građevinskih radova.

Građani su policijskim službenicima dragovoljno predali automatsku pušku s pet pripadajućih nabojnika, zračnu pušku, pištolj, tri ručna bacača raketa i 663 komada streljiva.

Također, s mjesta pronalazaka minsko-eksplozivnih sredstava u Bogdanovcima-2, Vukovaru-2, Mikluševcima, Karadžićevu, Otoku, Ceriću, Slakovcima, Iloku, Tovarniku i Račinovcima, policijski službenici su izuzeli ukupno 5 nabojnika za automatsku pušku, 7 ručnih bombi, 2 topovska projektila, 3 minobacačke mine, 1 protupješačku mina i 203 komada streljiva.

Predano i pronađeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva pohranjeni su u skladište Policijske uprave do uništenja.

Zahvaljujemo građanima na ukazanom povjerenju te pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju policiji i time učine svoje okruženje sigurnijim.

Podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će posebno osposobljeni policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime