22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Dragutin Žanić-Karla – ”Vizionar modernih Vinkovaca”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Građanskog društva Moji Vinkovci vinkovačkom vizionaru i čovjeku koji je svojim dugogodišnjim radom ostavio značajan trag u životu Vinkovaca, a riječ je o Dragutinu Žaniću–Karli, otkrivena je spomen-ploča. Otkrio ju je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, a događaju je nazočio i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.
Spomen-ploča na kojoj piše ”Vizionar modernih Vinkovaca” rad je akademskog kipara Ivana Križanca, a podignuli su je Privlačica Vinkovci, Građansko društvo Moji Vinkovci i Udruga sudionika Hrvatskog proljeća 1971. Vinkovci.
Dragutin Žanić-Karla, naglašeno je, živio je ne samo za Vinkovce već i za cijeli vinkovački kraj. Bio je ne samo vizionar modernih Vinkovaca već i hrvatske budućnosti.
Uz brojne štovatelje lika i djela Dragutina Žanića-Karle otkrivanju spomen-ploče nazočila je i Žanićeva obitelj.
– Uvijek je govorio; ”Umrijet ću, a nisam uspio ostvariti dvije želje koje su mi bile u planu”. Prva je da se Meraja restaurira i pretvori u Galeriju akademskog kipara Vanje Radauša, a druga želja je bila kanal Dunav-Sava – otkrila je Marina Žanić, uz dodatak da se otkrivanjem ove spomen-ploče iskazuje veliki pijetet prema njezinom pokojnom suprugu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime