10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Država darovala nekretninu Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministar državne imovine, Goran Marić, boravio je na području Đakova i Đakovštine. Nakon radnog sastanka s đakovačkim gradonačelnikom Marinom Mandarićem te posjeta Krndiji – do jučer, jedinom selu u vlasništvu Republike Hrvatske, ministar Marić potpisao je ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Riječ je o nekretnini u Zagrebu. “Taj objekt svakako nam je potreban. Razmišljamo da njegova funkcija bude u dobrotvorne ili odgojne svrhe”, rekao je prilikom potpisivanja ugovora, mons. Đuro Hranić.

“Svjedočili smo prijašnjem vremenu otimanja, a sada svjedočimo vremenu darivanja” – istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora, kojim država daruje nekretninu Katoličkoj crkvi, ministar Goran Marić.

Marić je ovom prilikom podsjetio na nered koji se već dvije i pol godine čisti u području državne imovine, a posla je, kaže, još puno. Pokazalo se posljednjih 27 godina da je država loš gospodar svoje imovine, i kako su, s druge strane, mnogi – koji su se zaklinjali u ljubav prema ovoj državi, istu tu državu oštetili, koristeći bespravno i bez naknade, državne stanove, vile, poslovne prostore, pa čak i – otoke. Svemu tome polako se staje na kraj i upravo je stoga bilo žestokih otpora da se ministarstvo državne imovine uopće i ustroji, rekao je, između ostaloga, ministar Marić za Plavu vinkovačku televiziju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime