21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Država darovala Radnički dom Vukovaru, te zemljište Blace Općini Andrijaševci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U svrhu projekta “Rekonstrukcija zgrade Radnički dom u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta Vukovar” Republika Hrvatska kao vlasnik nekretnine darovala je Gradu Vukovaru zgradu Radničkog doma u Borovu naselju, tržišne vrijednosti 8 milijuna i 106 tisuća kuna. Zaključeno je to potpisom na Ugovor o darovanju zgrade, koji su potpisali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i ministar državne imovine Goran Marić.

“Moram naglasiti da je ovo nakon 27 godina prvi put da zgrada konačno dolazi u posjed Grada Vukovara, znači jedinice lokalne samouprave, koja će znati što s njome učiniti, budući da smo već putem EU fondova dobili novce i osigurali prenamjenu te zgrade,” rekao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

“Ovo je jedan od sretnijih dana u mom mandatu ministra jer ovo je već peti ugovor koji potpisujemo s Vukovarom u ukupnoj vrijednosti 108 milijuna kuna i posebno me veseli što će se to namijeniti za odgoj i obrazovanje mladih,” naglasio je Goran Marić, ministar državne imovine.

Osim Radničkog doma prekrižen je ovom prilikom još jedan problem državne imovine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, točnije u Općini Andrijaševci kojoj je ministar Marić uručio darovnicu zemljišne čestice Blace. Čestica je to površine sedam hektara na kojoj je nekad bilo prognaničko naselje, a općina tamo u budućnosti namjerava dio zemljišta po pristupačnim cijenama prodati u stambene svrhe mladim obiteljima, dok će dio biti iskorišten za izgradnju sportskog centra.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime