2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Dubrovačko-neretvanska županija donirala i ove godine oko 10 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Prijateljska nam Dubrovačko-neretvanska županija donirala je i ove godine oko 10 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji.Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić mandarine je uručio županu Vukovarsko-srijemske županije Damiru Dekaniću, koji je odmah voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata uručio fra Slavku Miliću.
Župan Dekanić je povodom primljene donacije naglasio: -„Prije svega pozdravljam drage prijatelje iz Dubrovačko-neretvanske županije i župana Dobroslavića koji je nastavio ovu dobru i humanitarnu akciju, a koja je pokazatelj dobre suradnje i razvijenih odnosa ne samo u gospodarstvu, kulturi i turizmu već i ovoj simboličnoj gesti koja traje već trinaestu godinu.“
Govoreći o tužnim obljetnicama koje naša županija obilježava ovih dana, Dekanić je spomenuo kako se ova donacija usmjerava na udruge i potrebite obitelji, kojima bi se na taj način barem malo pomoglo u ove dane, kada se obilježavaju sjećanja na žrtvu Vukovara. Donacijom nastoje barem malo skrenuti pažnju od onih ružnih i tužnih sjećanja u vrijeme Domovinskog rata, na one kojima je pomoć zaista potrebna.
 -„Zahvaljujem od srca županu Dobroslaviću, jer ni jedne godine nije mu bilo teško putovati do Vukovara i svake godine dođu ovdje te nam ispune srca kao i srca svima kojima se donacija mandarina uručuje. Od srca im hvala i nadam se kako će trajati još dugo i da ćemo ju oplemeniti sa suradnjom u nizu drugih područja“, naglasio je župan Dekanić, dodavši kako će Vukovarsko-srijemska županija organizirati donaciju jabuka prema prijateljskoj županiji na jugu, u vrijeme božićnih blagdana.
Župan Dobroslavić tom prigodom je naglasio: -„ S velikim smo zadovoljstvom ponovo u Vukovarsko -srijemskoj županiji, a posebno kada je riječ o ovoj tradiciji poklona mandarina.“
Na poklon su donijeli 10 tona mandarina kao znak prijateljstva i partnerstva između dvije županije koja proistječe iz vremena Domovinskog rata kada smo dijelili sličnu sudbinu trpeći napade agresora. No suradnja ne ostaje samo na gestama.
-„Naše razvojne agencije pokušavaju plasirati proizvode iz Slavonije u našoj županiji i u
turizmu. No ne ide to lako- rekao je i dodao kako je važno da su prvi koraci već napravljeni te da kako se nada da će svake godine biti sve bolje.“ – rekao je Dobroslavić.
Posebno je, ističe, važan završetak koridora 5 c koji je trenutno u izgradnji kroz BiH, dok je u Dubrovačko – neretvanskoj županiji gotov, a kojim će se put do Vukovara skratiti sa sadašnjih osam na pola vremena.
Voditelj Caritasa Vukovarskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa radnika, fra Slavko Milić zahvalio se na donaciji te je istaknuo:
– „Ova donacija biti će uručena obiteljima kojima je najpotrebnija pomoć, njih više od 140, koji su stalni korisnici, kojima pomažemo još od povratka nakon Domovinskog rata, pa tako i danas. Pomažemo koliko možemo u podjeli hrane, odjeće, obuće pa sve do namještaja i medicinskih pomagala kao i plaćanja režijskih troškova i ogrjeva. Svaka donacija dobro je došla kao i ova koja je stigla od naših prijatelja iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji nam doniraju već tradicionalno, te im zahvaljujemo. Svjesni smo toga da čineći dobro drugima, onima koji su u potrebi, kao kršćani i vjernici činimo dobro i sebi.“
Mandarine su proslijeđene gradskim društvima Crvenog križa, Pučkoj kuhinji, socijalnim samoposlugama, zatim humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime