10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Duga čekanja na granici, vozače u teretnom prometu “tjeraju” na rad u inozemstvu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Migranti, pečaćenje kamiona, duga čekanja na granicama – sve su to problemi u teretnom prometu preko državnih granica o kojima se danas razgovaralo na sastanku u Vinkovcima. Sudionici sastanka bili su predstavnici ministarstava prometa, unutarnjih poslova i carinskih uprava Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske.

“Čeka se predugo! Naš stav je da je premala koordinacija između država, voditelji smjena trebali bi vidjeti što se događa i trebali bi koordinirati s kolegama s druge strane da bi se nešto poboljšalo” – rekao je Dragutin Kranjčec, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

“Slovenija ovaj problem nema na granicama s Austrijom i Italijom nego isključivo s Hrvatskom. Sustav treba razumjeti da treba poduzeti neka rješenja koja smanjuju vrijeme čekanja da ekonomija radi normalno kao što treba” – naglasio je Stefan Kocjančić, predstavnik prijevoznika iz Slovenije i dodao kako za razliku od politike na ovom polju hrvatska i slovenska strana jednako razmišljaju u smjeru traženja rješenja za probleme u teretnom prometu.

Hrvatski vozači odlaze u zapadnu Europu, a jedan dio i zbog toga jer se gubi dio profita i vozači ne mogu zaraditi toliko koliko mogu u zapadnoj Europi pa je to dodatan razlog da se čim prije riješi ovaj problem, istaknuto je na sastanku u Vinkovcima.

“Kako bi se navedeni problemi umanjili, ako se već ne mogu u potpunosti riješiti, konačan zaključak sastanka je: Bolja koordinacija između graničnih policija i carinskih uprava kako bi se ti problemi fluentnije riješavali” – zaključio je dr.sc. Alen Gospočić, pomoćnik ministra prometa i najavio novi sastanak za šest mjeseci u Beogradu. Do tada, cilj je boljom koordinacijom graničnih službi ubrzati prolazak teretnih vozila na graničnom prijelazu za barem 15 minuta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime