21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

DVD Županja proslavilo 130 godina postojanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svečanim mimohodom, misnim slavljem, pokaznom vježbom i svečanom sjednicom županjski vatrogasci obilježili su 130 godina od osnutka njihova dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Prema dostupnim zapisima, vatrogasno društvo u Županji organizirano je nakon što je tvornica tanina i bačvi, čiji su vlasnici bili Englezi, u požaru pretrpjela značajnu materijalnu štetu. Po njihovoj ideji, osnivano je prvo udruženje za gašenje požara. Proslavi ovog velikog jubileja nazočili su njihovi kolege iz brojnih vatrogasnih društava.

Danas, DVD Županja s ljudstvom ne stoji loše, no s tehnikom bi, kažu županjski vatrogasci, moglo i bolje. “Imamo 24 vatrogasca koja ispunjavaju sve zakonske norme, a kad je riječ o voznom parku, moglo bi i bolje. Uvijek težimo boljem”, kaže Mladen Mikić, predsjednik DVD Županja. Suradnju s lokalnom samoupravom pohvaljuju, što su istaknuli i na svečanoj sjednici, na kojoj su zaslužnima dodijelili zahvalnice. Da njihov trud i rad zajednica prepoznaje, dokaz je Srebrni grb Grada Županje, koji im je povodom Dana grada dodijeljen za kontinuirano obavljanje djelatnosti i postizanje rezultata koji doprinose boljitku Grada Županja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime