21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Dvije godine siguran posao za 50 nezaposlenih Vinkovčanki

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S područja Grada Vinkovaca 50 žena ispunilo je kriterije i dobilo mogućnost zapošljavanja u okviru programa Zaželi, vrijednog 6,7 milijuna kuna, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Grad Vinkovci, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Vinkovci. U velikoj gradskoj vijećnici vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić ženama je predstavio projekt na kojemu će raditi dvije godine, te poručio da će uslijediti edukacija, a potom i ono što se iščekuje – potpisivanje ugovora i početak rada.

Ciljana skupina su između ostalih, nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s naglaskom na ranjive skupine – žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, te mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, liječene ovisnice, beskućnice i pripadnice romske nacionalne manjine.

Zaposlenice će se moći opredijeliti za jedno od dva zanimanja – gerontodomaćice ili njegovateljice u kući. Opis posla je dugačak, a jedan od ciljeva projekta jest povećanje razine kvalitete života za 250 korisnika, kojima će biti omogućena materijalna pomoć od 200 kuna po mjesecu, za kućanske potrepštine.

Dodatno obrazovanje koje je omogućeno počinje u veljači, svim primljenim ženama, koje s radom kreću u svibnju, osiguran je i bicikl, a vodit će se i briga o tome da im mjesto rada bude u vlastitom mjesnom odboru.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime