19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Dvomjesečni Roko iz Otoka najmlađi sudionik svečanog mimohoda 57.Vinkovačkih jeseni

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega 57. Vinkovačkih jeseni, ulicama i trgovima toga slavonskog grada u nedjelju je prodefiliralo više od 2.500 članova 69 folklornih skupine iz Hrvatske i iseljeništva koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

“Dragi gosti, drage Vinkovčanke i Vinkovčani, i svi koji nas pratite putem malih ekrana, sve vas pozdravljam iz najljepšega grada na Bosutu, iz grada gdje se kroz Vinkovačke jeseni uvijek slavilo zajedništvo hrvatskog naroda i uvijek znalo prikazati svo ono bogatstvo koje ima hrvatski narod. Uživajte danas u prekrasnim nošnjama i zapregama, u svemu onom što smo kroz sve ove dane pripremili. Hvala vam još jednom na dolasku u Vinkovce i uživajte u 57. Vinkovačkim jesenima”, poručio je vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Jeseni Ivan Bosančić.

Šesdeset i devet folklornih skupina, od kojih tridesetak gostujućih, predvodile su nuštarske mažoretkinje i osječki puhački orkestar, a za njima tradicionalno sudionici odjeveni u narodne nošnje sa zastavama i grbom Vinkovačkih jeseni, Grada Vinkovaca i Republike Hrvatske. Uslijedile su Sokolske garde Požege, Županje, Osijeka i Vinkovaca, prema domaćinskoj tradiciji Vinkovački šokački rodovi, KUD Tkanica u starogradskim opravama, kandžijaši iz Kruševice te atrakcija ovogodišnje prethodnice – Kuburaši čije su kubure ispaljenim plotunom označile početak Svečanog mimohoda 57. Vinkovačkih jeseni.

 

Najmlađi sudionik ovogodišnjeg mimohoda bio je dvomjesečni Roko iz Otoka, koji je tako od malena postao čuvar tradicije.

 

Mimohod je završio revijom konjskih zaprega i jahača u kojoj je Vinkovcima prošlo 30-tak svečano ukrašenih konjskih zaprega i 50-tak jahača.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime