10 C
Vinkovci
Petak, 9 prosinca, 2022

Edukacija o prevenciji AIDS-a

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a te Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci provela je projekt “Edukacija vršnjaka o prevenciji AIDS-a i spolno prenosivih bolesti” u vinkovačkim srednjim školama. Kako i naziv projekta kaže, srednjoškolce su educirali njihovi školski kolege, u suradnji sa studentima medicine, što je omogućeno kroz realizaciju trogodišnjeg projekta MEMOAIDS.
– Moja kolegica i ja imale smo zadatak educirati naše prijatelje iz škole o tome što je AIDS, koji su načini prijenosa virusa HIV-a, koji su načini zaštite, kako se trebamo ponašati prema osobama koje su zaražene i slično – kaže Ivana Tadić, jedna od učenica-predavačica.
Učenici kojima su predavanja bila namijenjena pohvalili su predavanje, bila su zanimljiva i sadržajna, kažu. Cijeli ovaj projekt edukacije vinkovačka Zdravstvena i veterinarska škola provodi već nekoliko godina.
– Moram reći da sam ponosna na učenike, jer su uspjeli doprijeti do kolega i kolegica – napominje Sanda Horvatović, psihologinja i voditeljica preventivnog programa iz Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrija Štampar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime