11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Edukacija za poslodavce

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Korisnost kreditnih unija i njihova uloga u pokretanju poduzetništva te Mjere za zapošljavanje iz nadležnosti HZZ-a usmjerene prema poduzetnicima – teme su u Vukovaru danas održane edukacije za poduzetnike. Upriličena je u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Regionalnog ureda Osijek u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar, Hrvatskom udrugom kreditnih unija i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Vukovar.

Kada je riječ o mjerama za zapošljavanje koje su zanimljive poduzetnicima, poseban naglasak stavljen na novu mjeru dostupnu od ove godine. Važno je naglasiti da je ta mjera usmjerena poslodavcima koji imaju određene poteškoće. Te poteškoće mogu biti uzrokovane raznim elementima, prvi i najčešći je povećanje troškova rada zbog povećanja minimalne plaće – navela je Jasna Kolar, predstojnica HZZ PU Vukovar. Osim toga, razlog može biti povećanje rada nekonkurentnih radnika pa zbog toga poslodavac ima iskazani gubitak jer radnici ne mogu postići propisane norme, a jedan od razloga može biti i pad poslovnih aktivnosti ili gubitak poslovanja pa je uslijed toga moguć potencijalan višak radnika i ti radnici su u riziku od gubitka svog radnog mjesta. Navedena mjera može se koristiti maksimalno do 24 mjeseca ili do iskorištenja sredstava.

Poslodavci su, da bi koristili ove mjere dužni redovito uplaćivati doprinose te ne smiju smanjiti broj radnih mjesta.

Mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavljene su u okviru redovite radionice Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek. Jedna od tema je bila i korisnost kreditnih unija i njihova uloga u pokretanju poduzetništva. Ta uloga, nezanemariva je, istaknuto je ovom prilikom.

Inače, odziv poslodavaca ovakvim edukacijama je dobar jer su teme konkretne i zanimljive, smatraju u Regionalnom uredu HUP-a.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime