1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Edukativni program o prevenciji huliganizma

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz potporu Ravnateljstva policije i partnera, policije njemačke pokrajine Baden-Wurttenberg te Grada Vukovara, organizirali su edukativni program o prevenciji huliganizma. Učenicima srednjih škola iz Vinkovaca i Vukovara prikazan je film njemačke produkcije snimljen s ciljem sprječavanja nasilničkog ponašnja mladih ljudi.

Mladi ljudi svjesni su da je svaki oblik nasilništva nedopustiv te da međusobnim dijalogom i ukazivanjem na svaku devijantnu promjenu među svojim vršnjacima zapravo sprječavaju svaki oblik nasilništva, huliganizma ili pak govora mržnje. Potvrdio nam je to i Nikola iz Vinkovaca, koji kaže da dijalog među vršnjacima postoji. “Ima loših prijatelja, ima dobrih prijatelja. Ja pokušavam izbjegavati loše. Prijatelju je potrebno pomoći u nevolji .” I jednako tako kako je istaknuto ukazati mu ukoliko je na pogrešenom putu i da to što čini nije dobro za njega. Ovim edukativnim programom upravo je to cilj – osvjestiti mlade ljude.

“Riječ je o programu gdje mladim ljudima na prilagođen način toj formativnoj dobi nastojimo pokazati štetnosti i posljedice govora mržnje koji definitivno dovodi do nasilja , odnosno dovodi do huliganizma ” istaknula je voditeljica Slużbe za prevenciju, Ravnateljstvo policije, MUP RH-a Sandra Veber. Film Heimspil njemačke produkcije kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba prikazan je srednjoškolcima s ciljem dijaloga i promišljanja o svima negativnim pojavama s naglaskom na huliganizam.

Nakon prikazanog filma mladi su uživali u koncertu rock skupine Opća opasnost.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime