11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Epidemilozi: treba smiriti histeriju nastalu oko salmonele

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na jubilarni 80. stručni skup Hrvatskog epidemiološkog društva, koji je ove godine održan u Vinkovcima, pristiglo je više od 60 sudionika iz cijele Hrvatske. Predavanja su bila usmjerena na

izradu smjernica za postupanje pri ekološkim incidentima te za postupanje kod izloženosti virusima koji se prenose krvlju. Dakako, uz zadane teme, govora je bilo i o aktualnoj salmoneli, iz Hrvatskog epidemiološkog društva ističu- mjesta za paniku nema. “Treba smiriti ovu malu histeriju, jer salmonela nije ništa novo, nje je uvijek bilo i bit će uvijek, cijela ova priča je dobra jer će se konačno više početi brinuti o onima koji ne brinu na dovoljan način o kvaliteti hrane”-kazao je ovom prigodom predsjednik Hrvatskog epidemiološkog društva, Miroslav Venus. I ovim povodom istaknuto je kako dosad, zahvaljujući upravo predanom i kontinuiranom radu epidemiologa, nije bilo većih epidemioloških incidenata u Hrvatskoj.

Zahvale zbog odabira Vinkovaca za domaćina i pohvale radu, posebice u teškim situacijama kao što su bile poplave i migrantska kriza, hrvatskim epidemiolozima stigle su iz Grada, kao i Vukovarsko – srijemske županije. “”Kad smo imali poplave ili migrantske krize, oni su pokazali svoje znanje i spremnost da odgovore na sve probleme koji nas mogu zateći”, rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, Ivan Bosančić.Pohvale su stigle i od strane župana vukovarsko-srijemskog, Bože Galića, ustvrdio je kako je HZJZ Vukovarsko-srijemske županije najbolji u Hrvatskoj, a to su, dodao je, i dokazali za vrijeme poplava i migracija.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime