19 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

EU projekt ”Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje III ”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci uskoro započinje s provedbom EU-projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“, financiranog putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19, a namijenjenog osobama u stanju socijalne potrebe.
Nositelj EU-projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“ jest GDCK Županja, a provedbeni partneri su gradska društva Hrvatskog Crvenog križa s područja tri županije: Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske: Hrvatska Kostajnica, Novska, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Ilok, Vukovar i Vinkovci.
Cilj projekta je ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. godine.
Pakete hrane i higijenskih artikala iz ovog projekta mogu dobiti osobe s područja djelovanja GDCK Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok i općine: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, a koje ispunjavaju kriterije po jednom od 5 projektnih prioriteta i prilože potrebnu dokumentaciju.
Ciljne skupine projekta su:
1. samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je utvrđeno pravo rješenjem nadležnih centara za socijalnu skrb;
2. osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima do 1.500,00 kn, odnosno do 2.000,00 kn za dvočlano kućanstvo;
3. samohrani roditelji ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH (4.250,00 kn);
4. obitelji s troje ili više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 7.052,00 kn,
5. iznimno samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od tri (3) mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te samci i obitelji koji zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.
Popis osoba, odnosno obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade koji ispunjavaju kriterij 1. ovog projekta pripremio je i Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci dostavio Centar za socijalnu skrb Vinkovci.
Korisnici koji ispunjavaju kriterije od 2. do 5. trebaju dostaviti popunjenu i potpisanu potrebnu dokumentaciju Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci: obrazac zahtjeva za humanitarnu pomoć, izjavu o zajedničkom kućanstvu i obrazac privole o korištenju osobnih podataka.
Uz zahtjev za humanitarnu pomoć korisnik je dužan priložiti presliku osobne iskaznice i dokaz o visini prihoda (potvrda o visini dohotka i primitka koju izdaje nadležna porezna uprava, rješenje HZMO, posljednji odrezak mirovine i sl.)
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime